marți, 22 mai 2007

Ce va face Grupul de la Cluj? (II)

"Domnule preşedinte, faceţi afaceri cu oligarhii?"

Ce se întîmplă? După ce s-au mîncat şi şi-au declarat război forever, se pare că PSD-ul şi PD-ul vor să îngroape securea războiului. Primul pas, se pare că vine de la PD, care prin preşedintele partidului, Emil Boc (şi cu încuviinţarea "gurului" Băsescu, că doar nu credeţi că Boc ia decizii de unul singur), a spus că vor elimina din statutul partidului prevedea unei coaliţii cu PSD-ul.
In PSD apele nu sînt deloc limpezi. Ieri la şedinţa Biroului Permanent, Ioan Rus & Co au vrut să-i debarce din partid pe Iliescu şi Hrebenciuc, dar Geoană a refuzat să supună la vot propunerea. Şi astfel, conflictul s-a aplanat şi pentru înfrîngerea ruşinoasă de la referendum nu a căzut nici un cap. Halal responsabilitate politică. Din cîte ştiu, în Occident, dacă se întîmpla aşa ceva cădea în primul rînd Geoană şi apoi ceilalţi. De aceea nu sîntem noi în Occident.
Ce cred eu? Lucrurile nu vor rămîne aşa. Presiunea în PSD e prea mare ca referendumul să rămînă fără capete sparte. Păi dacă Grupul de la Cluj reuşeşte să-i de-a jos pe Iliescu şi Hrebenciuc, cu Geoană va fi o nimica toată şi astfel, va apărea un nou PSD, curat şi reformat, numai bun de făcut alianţă cu PD.
Că deh!, doar amîndouă partidele sînt sînge din sîngele şi carne din carnea FSN-iştilor.

Niciun comentariu: